Sudah buntu idea untuk sediakan sarapan pagi? Jangan bimbang, kali ini kami bawakan kepada anda resepi roti mentega pisang yang mudah untuk disediakan. Paling penting sekali, resepi ini pasti menjadi kegemaran anda sekeluarga! Mungkin juga akan menjadi menu pilihan anda untuk sarapan pagi selepas ini.

Roti Mentega Pisang menggunakan bahan yang sangat mudah untuk didapati. Bahan – bahannya juga ringkas, hanya lima bahan sahaja yang digunakan. Cara pembuatannya amat mudah dan boleh disediakan dalam masa yang singkat. Hidangan ini juga menghasilkan aroma yang amat lazat, pasti membangkitkan selera sesiapa sahaja di pagi hari.

Resepi ini telah dikongsikan oleh Siti Nur Baini di laman Facebook milik beliau yang telah mendapat ribuan perkongsian serta tanda suka! Pasti sahaja resepi ini amat lazat dan mengenyangkan. Mari kita lihat!

Resepi Roti Mentega Pisang

roti pisang mentega
Imej via Facebook

Bahan – bahan:

 • Planta/Mentega
 • Telur
 • Pisang
 • Gula
 • Roti

Cara – cara memasak:

 1. Sapu planta/mentega di hadapan dan belakang roti.
 2. Kemudian, sapu telur di bahagian roti sahaja.
 3. Susun pisang.
 4. Sapu telur sekali lagi.
 5. Tabur gula di atas roti.
 6. Akhir sekali, bakar pada suhu 175C selama 20 minit.
roti pisang mentega 2
Imej via Facebook

Resepi – resepi lain yang menarik:

Menarik kan resepi ini? Ingin mencuba lebih banyak resepi? Terdapat pelbagai lagi resepi yang anda boleh cuba. Jadi apa tunggu lagi, jom kita cuba! Jangan lupa kongsikan resepi ini bersama yang tersayang!

Penulis: Nur Dini Abd Aziz

Seorang yang suka cuba makan di tempat-tempat viral yang ada.

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.