Biskut mazola boleh jadi pilihan untuk anda yang tengah mencari biskut untuk camilan. Untuk makan sebagai camilan hari-hari mahupun sebagai camilan hari raya.
Selain makanan berat tentu biskut juga jadi menu wajib ada atas meja. Sebelum sambut hari raya, ramai orang yang bingung mahu menghidang biskut apa masa raya tersebut. . Tapi Jom baca resepi perkongsian berikut ini.
Tidak hanya untuk menyambut hari raya, tapi pun boleh. Tidak ada batasan masa untuk menghidang biskut mazola ini.
Biskut mazola diperbuat daripada kacang tanah yang dikisar campur tepung gandum. Untuk lebih senang boleh guna kacang kisar yang sudah sedia ada dalam bentuk pek biasanya 1 kg. Antara biskut-biskut yang penyediaannya mudah, salah satunya ialah biskut mazola ini.
Tanpa buang masa, sila tanda resepi yang mendapat perkongsian ramai ini. Resepi biskut mazola teramat mudah yang dikongsikan oleh Afieza Ariffin di Facebook. Buat sekarang juga dan nikmati camilan biskut mazola yang nikmat.
1. Masukkan 1 kg kacang kisar dalam bekas.
2. Tambahkan 1 sudu makan garam.
3. 1 kg tepung gandum, habiskan sebungkus.
4. 1 cawan gula perang, sama rata jangan buat bukit atau gunung pula. Kalau tak suka boleh masuk gula icing semua.
5. 1 cawan gula icing, gaul rata semua bahan lepas itu masukkan minyak dan gaul lagi.
6. Bentukkan dengan sudu sukatan 1/2 sudu makan.
7. Letak kacang dan sapu kuning telur.
8. Siap bakar selama 15 minit, 160’C.
Selain resepi biskut mazola, kami juga menulis resepi sedap dan mudah lainnya yang mendapat perkongsian ramai. Jemput baca dan mencubanya. Terima kasih telah berkunjung ke laman web kami. Jangan lupa share dan like resepi ini ya.