Sebagai peringatan, Domino’s Pizza bermula sebagai perniagaan tunggal bernama “DomiNick’s,” yang dibeli oleh adik beradik Tom dan James Monaghan pada tahun 1960 dengan jumlah $500. Pada tahun 1965, James menjual bahagian firmanya kepada Tom, yang menjadi pemilik tunggal dan menamakan semula syarikat itu Domino’s Pizza Inc. sebagai penghormatan kepada bapa James. Apabila restoran Domino’s ke-200 dibuka pada tahun 1978, keadaan mula menjadi panas.

Menjelang 1983, terdapat 1,000 lokasi Domino, dan pada tahun yang sama, syarikat itu melancarkan lokasi antarabangsa pertamanya di Winnipeg, Kanada, yang diikuti dengan pembukaan lokasi pertamanya di benua Australasia, di Queensland, Australia, pada tahun berikutnya. Menjelang 1989, Domino’s mempunyai 5,000 restoran yang beroperasi, menjadikannya syarikat piza yang paling pesat berkembang di dunia, dengan lokasi di United Kingdom, Jepun, dan Amerika Selatan, antara negara lain.

Hari ini, Domino’s Pizza mempunyai rangkaian lebih daripada 9,000 lokasi yang dimiliki dan difrancaiskan di seluruh Amerika Syarikat serta di lebih daripada 65 pasaran lain. Domino’s Pizza ialah syarikat penghantaran piza terbesar di dunia, dan firma itu berdedikasi untuk menjadi peneraju industri dari segi kualiti produk dan kecekapan operasi.

Encik Tom Monaghan, pengasas Domino’s Pizza Inc., membuka kedai Domino’s Pizza pertama di Malaysia pada tahun 1997, dan ia merupakan pengembangan antarabangsa pertama syarikat itu. Di Malaysia, kini terdapat 200 kedai beroperasi, dengan bilangannya meningkat dengan pantas pada tahun-tahun akan datang.

Domino’s kembali dengan tawaran baharu bertepatan dengan Tahun Baharu Cina, dan ia patut dilihat. Roaring Party Sets boleh didapati dengan harga RM84.90 dan boleh memberi makan sehingga lapan orang. Ia sangat menarik, bukan? Mari kita lihat dengan lebih mendalam apa yang berlaku.

Promosi Domino

Imej via Facebook

Tahun Baru Cina ini, semoga anda mendapat lebih banyak tuah, kekayaan, dan kebersamaan! Ambil, salah satu set parti kami yang meriah untuk menjadikan perayaan tahun ini lebih diingati. Promosi ini dapat menjimatkan sebanyak RM174.80 untuk sekali order. Semua pesanan berdasarkan terma dan syarat.

Apa yang anda boleh dapati dalam Roaring Party Sets ini:

  • 4 Regular Pizza
  • satuChicken Sides
  • 1 bread side
  • 1 Chocolate Lava Cake
  • satu bottle of soft drink (1.5L)

Peminat Domino tidak seharusnya menangguhkan pembelian anda lagi. Mari manfaatkan tawaran itu sementara ia masih ada. Anda boleh membuat pembelian dengan cepat dan mudah sambil memanfaatkan penjimatan yang berbaloi untuk anda. Anda boleh membuat pesanan secara online di website www.dominos.com.my untuk lebih mudah dan cepat.

Untuk maklumat lebih lanjut boleh pergi ke Facebook Domino.

Promosi lain Yang Menarik

Jom cuba promosi menarik lain selain promosi Domino.

Penulis: aqirah

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.