Teringin nak makan steamboat dekat area Kuala Lumpur? Restoran SanThai Village BBQ Steamboat ini memang best! Pemiliknya adalah artis Haqiem Rusli dan isterinya. Patutlah ramai artis yang suka datang ke sini.

Imej via [bharian]

Suasananya sangat santai selari dengan namanya SanThai Village. Ia juga menyediakan makanan steamboat dan juga hidangan tambahan Thai seperti Tomyam Thai, kerabu maggie dan lain-lain lagi. 

Sejak tahun 2022 lagi, SanThai Village telah beroperasi. Malah, pada bulan Ramadan juga ramai yang berkunjung ke sini. 

Imej via [twitter]

Makanan Berkonsep BBQ Steamboat

Menu utama di sini adalah makanan berkonsepkan steamboat. Anda bebas makan apa sahaja selama berada di sini. Bayaran dikira untuk seorang makan dan makanlah banyak mana yang anda mahukan untuk steamboat. Menarik bukan? 

Imej via [facebook]

Memang kena makan banyak-banyak kalau datang ke sini. Sangat-sangat berbaloi.

Antara makanan steamboat yang disediakan adalah bebola ikan, bebola ayam, isi ayam segar, ikan, daging, makanan seafood, sayur-sayuran dan banyak lagi. Cara makan adalah sama seperti restoran BBQ steamboat yang lain.

Imej via [facebook]
Imej via [facebook]

Kita ambil dan masak di meja sendiri. Sangat selesa dan seronok untuk bersantai dan makan beramai-ramai dengan ahli keluarga atau rakan-rakan.

Makanan seperti nasi goreng, mee goreng, lauk ayam goreng dan lain-lain lagi juga turut disediakan. Anda bebas makan apa sahaja yang disediakan berkonsepkan buffet.

Pilihan Kuah | Sup , Tomyam Dan Asam Pedas

Imej via [facebook]

Setelah mengambil makanan steamboat, pastilah ada kuahnya. Uniknya restoran SanThai Village ini, ia mempunyai 3 pilihan kuah steamboat. Tidak seperti di kedai steamboat yang lain yang hanya menyediakan sup dan tomyam sahaja. 

Di sini, anda boleh memilih untuk makan steamboat bersama sup, tomyam dan juga asam pedas. Memang best, peminat asam pedas pasti gembira dengan pilihan menu steamboat di sini. 

Pencuci Mulut Sedap Di Sediakan

Lebih menyeronokkan lagi, setelah makan makanan berat. Inilah masanya untuk makan pencuci mulut. Antara pencuci mulut yang disediakan di sini adalah aneka ais krim. Inilah menu yang paling digemari oleh anak-anak kecil yang berkunjung ke sini.

Harga Makan di SanThai Village

Restoran SanThai Village mempunyai banyak ruang makan yang sesuai untuk anda makan berdua, beramai-ramai ataupun mahu buat parti hari jadi. Untuk menu steamboat, harga makan seorang makan adalah serendah RM 28 pada waktu promosi berlangsung. 

Anda boleh semak di bahagian promosi di media sosial Facebook atau Instagram mereka sekiranya ada promosi. Jom makan sambil bersantai di SanThai Village!

Jom baca juga Nasi Ayam Mancongkam KL

Lokasi: ​​70-0., Block H, Platinum Walk, 2, Jalan Langkawi, Setapak, 53300 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Waktu Buka:  Setiap Hari; 4 Petang – 12.30 Pagi

Telefon:   017-8709335

Penulis: Rina

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.