Asam pedas sememangnya tidak asing di Melaka. Aroma yang harum dan ikan-ikan yang segar menyebabkan ianya satu kombinasi lembut kepedasan yang tidak dapat dilupakan. Lebih-lebih lagi apabila menyapa di mulut pasti membuat semua orang terliur apabila teringat aknnya.

Keenakkan dan rasa setiap masakan asam pedas Melaka untuk gerai yang menjualnya biasanya lain. Pasti ada bahan rahsia yang diletakkan untuk membuatkan ianya unik dan sedap dimakan.Cili atau bahan-bahan yang digunakan sangat memainkan peranan dalam penghasilan sesuatu masakan asam pedas yang ‘marvelous’.

Asam pedas Melaka memang menu wajib dicari apabila anda berada di Melaka. Di sini kami kongsikan beberapa restoran atau gerai yang wajib anda terjah jika ingin mencari asam pedas yang terbaik.

Asam pedas ini bukan disusun secara ranking kerana kami takut ianya adalah berat sebelah. Walaubagaimanapun inilah barisan kedai/gerai asam pedas yang patut anda terjah jika anda bercadang mencari asam pedas melaka paling sedap di Melaka.
 

#1 Asam Pedas Claypot

Jalan Laksamana 1 (Taman Kota Laksamana), 75000 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas claypot
asam pedas claypot

 

#2 Asam Pedas Pasar Borong

Taman Merdeka, 75350 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas pasar borong
asam pedas pasar borong

 

#3 Asam Pedas Pak Man

Jalan Ujong Pasir, Melaka, Malaysia

asam pedas pak man

 

#4 Asam Pedas Malinja

Kg Musai, Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas malinja

 

#5 Asam Pedas Selera Kampung

Mahkota Square (G2), 75450 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas selera kampung

Rasa-rasanya, yang manakah menjadi pilihan anda? Ataupun ranking anda tidak sama seperti kami? Mohon kongsikan supaya kami dapat terjahnya pasa masa akan datang.

Penulis: Awal Faiz

Sebahagian daripada Tim saji.my yang menulis tempat makan menarik di Malaysia. Penggemar makanan pedas dan western. Agak-agaknya ada tak kedai yang menjual makanan seperti di dalam 'Master Chef' ?

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.