Bagi kaum wanita mesti suka shopping. Kalau sebut Nilai 3 pasti sudah terbayang pelbagai kain pasang dan langsir yang berwarna-warni. Ataupun jika anda ke Putrajaya atau menghantar saudara mara ke KLIA,  masa inilah yang sesuai untuk makan di  Nasi Kandar Lawood di Nilai.

 

Nasi Kandar Lawood
Desa Cempaka (Bandar Baru Nilai), Nilai, Negeri Sembilan 71800

 

Nasi kandar di sini memang unik. Ianya bukan diuruskan oleh mamak seperti kebanyakkan nasi kandar yang ada. Restoran Nasi Kandar Lawood ini diuruskan oleh orang Kelantan versi Pattani (tidak silap).

 

Tetapi kami beri nasihat terlebih dahulu. Jikalau anda datang dengan niat hendak makan dan dapat makanan dengan kadar segera pada waktu tengah hari, rasanya agak sukar misi itu. Lebih baik pergi sahaja McD atau KFC sahaja. Sebabnya anda akan lihat betapa ramainya manusia beratur sampai ke luar kedai. Kalau tidak mahu bertaur pun tidak mengapa, boleh sahaja duduk kerana akan adanya orang datang mengambil pesanan, tetapi kenalah banyak bersabar. 😛

 

Menurut info, kedai ini tidak mempunyai waktu tutup yang tetap. Semuanya bergantung kepada lauk-pauk pada hari itu. Kalau awal habis, maka tutup awallah pada hari tersebut. Kedai ini juga dibuka pada hari Sabtu dan Ahad.

 

Ayam gorengnya adalah yang wajib dicuba. Menurut pengunjung di sini, kedai ini adalah kedai nasi kandar yang terbaik di Nilai dan Sepang.

 

 

nasi-kandar-lawood

Hadapan kedai

 

nasi-kandar-lawood-1

Ayam goreng

 

nasi-kandar-lawood-2

Kuah asing

 

nasi-kandar-lawood-3

Bagi anda terliur sedikit

 

nasi-kandar-lawood-5

Lauk tambahan

Anda pernah makan di sini? Kalau ada, jangan lupa komen di bawah. Kami inginkan reaksi anda.

Penulis: Awal Faiz

Sebahagian daripada Tim saji.my yang menulis tempat makan menarik di Malaysia. Penggemar makanan pedas dan western. Agak-agaknya ada tak kedai yang menjual makanan seperti di dalam 'Master Chef' ?

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.