Ramai di sini pasti peminat teh boba bukan? Teh boba boleh katakan minuman popular di Malaysia. Jom kami kongsikan jenama baru teh boba iaitu PlayMade. Kini ianya telah ada di Malaysia.

PlayMade dengan bangganya mengumumkan pembukaan rasmi kedai pertamanya di Malaysia di IOI City Mall, Putrajaya! Sejak penubuhannya pada tahun 2017, PlayMade telah berjaya megumpul peminatnya tersendiri engan pendekatan yang penuh imaginasi dalam mencipta minuman teh gelembung yang luar biasa dan biji boba yang unik dengan rasa yang segar di kedai.

Oh ya, bukan sekadar makanan sahaja ya. Sebagai tambahan kepada pelancaran mereka di Malaysia, jenama ini turut memperkenalkan menu makanan sepanjang hari dan pilihan pencuci mulut yang lazat untuk menambah selera kepada minuman teh tanda tangannya khas untuk perjalanan mereka yang berkembang di Malaysia.

Jenama yang penuh kegembiraan ini berazam untuk meningkatkan aksi kuliner tempatan dengan pengalaman kafe boba yang baru. Untuk mendekatkan pelanggan kepada seni pembuatan teh gelembung, kedai yang penuh warna ini akan mempamerkan studio dapur tanda tanggan PlayMade di mana pelanggan boleh menyaksikan proses penciptaan bola tapioka ini secara langsung dari tepung hingga menjadi boba – dihasilkan secara berseorangan dengan diameter 1 cm khas untuk memastikan setiap gigitan memberikan rasa dan tekstur yang memikat.

Reka bentuk kedai ini, yang mencerminkan asal usul yang bermain-main dan berwarna-warni jenama ini, menampilkan pusaran pelangi yang berseri-seri di atas latar belakang berwarna pink memberikan jemputan yang hangat dan mesra kepada alam kreatif dan imaginatif jenama ini. Ia bertujuan untuk memikat pelanggan dari pelbagai lapisan masyarakat, menjemput mereka untuk melangkah ke dalam dunia yang kreatif dan imaginatif ini.

Jadi apa lagi, jom cuba minuman baru ini di PlayMade IOI Putrajaya.

Penulis: Awal Faiz

Sebahagian daripada Tim saji.my yang menulis tempat makan menarik di Malaysia. Penggemar makanan pedas dan western. Agak-agaknya ada tak kedai yang menjual makanan seperti di dalam 'Master Chef' ?

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.