Restoran ini adalah antara tempat menarik untuk peminat nasi beriani versi ‘mamak’. Ya, ianya sedikit berbeza dengan versi Johor. Jadi jangan beranggapan apa yang anda akan dapat adalah sama seperti nasi beriani verso Johor.

Apa yang menarik di sini adalah mengenai nasi berianinya. Menu yang wajib ambil apabila berada di sini. Pelbagai tips apabila makan di sini.

Pelbagai menu beriani boleh dipilih. Ada mencadangkan untuk mencuba ‘lamb’ berianinya. Murtabaknya juga antara menu lain yang boleh dicuba.

Kari kepala ikannya juga dikatakan menu wajib untuk dicuba. Kata orang superb!Nasi kandar juga dikatakan antara tersedap di Pulau Pinang.

Hameediyah Restaurant

 

Kari Kepala Ikan Hameediyah Restaurant
Murtabak Hameediyah Restaurant

Alamat Kedai

Kedai ini terletak di 164 Lebuh Campbell,10200 Geogetown Pulau Pinang. Antara kedai makan yang sudah wujud lama di Penang sebelum revolusi makanan rakyat Malaysia bermula. Di sini, apa yang patut anda cuba adalah Nasi Berianinya. Murtabak juga antara menu wajib cuba di sini.

Waktu Operasi

Restoran ini beroperasi daripada pukul 10 pagi ke 11 malam setiap hari. Ajdi, jangan gusar atau bimbang jika kedai ditutup. Restoran ini dibuka setiap hari.

Imej:Foursquare

Penulis: Awal Faiz

Sebahagian daripada Tim saji.my yang menulis tempat makan menarik di Malaysia. Penggemar makanan pedas dan western. Agak-agaknya ada tak kedai yang menjual makanan seperti di dalam 'Master Chef' ?

Tinggalkan Komen!

Langgan Info Kami

Berkaitan

.