,

5 Asam Pedas Melaka Paling Sedap Patut Terjah Di Melaka

asam pedas claypot

 
Asam pedas sememangnya tidak asing di Melaka. Aroma yang harum dan ikan-ikan yang segar menyebabkan ianya satu kombinasi lembut kepedasan yang tidak dapat dilupakan. Lebih-lebih lagi apabila menyapa di mulut pasti membuat semua orang terliur apabila teringat aknnya.

Keenakkan dan rasa setiap masakan asam pedas Melaka untuk gerai yang menjualnya biasanya lain. Pasti ada bahan rahsia yang diletakkan untuk membuatkan ianya unik dan sedap dimakan.Cili atau bahan-bahan yang digunakan sangat memainkan peranan dalam penghasilan sesuatu masakan asam pedas yang ‘marvelous’.

Asam pedas Melaka memang menu wajib dicari apabila anda berada di Melaka. Di sini kami kongsikan beberapa restoran atau gerai yang wajib anda terjah jika ingin mencari asam pedas yang terbaik.

Asam pedas ini bukan disusun secara ranking kerana kami takut ianya adalah berat sebelah. Walaubagaimanapun inilah barisan kedai/gerai asam pedas yang patut anda terjah jika anda bercadang mencari asam pedas melaka paling sedap di Melaka.
 

#1 Asam Pedas Claypot

Jalan Laksamana 1 (Taman Kota Laksamana), 75000 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas claypot
asam pedas claypot

 

#2 Asam Pedas Pasar Borong

Taman Merdeka, 75350 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas pasar borong
asam pedas pasar borong

 

#3 Asam Pedas Pak Man

Jalan Ujong Pasir, Melaka, Malaysia

asam pedas pak man

 

#4 Asam Pedas Malinja

Kg Musai, Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas malinja

 

#5 Asam Pedas Selera Kampung

Mahkota Square (G2), 75450 Malacca, Melaka, Malaysia

asam pedas selera kampung

Rasa-rasanya, yang manakah menjadi pilihan anda? Ataupun ranking anda tidak sama seperti kami? Mohon kongsikan supaya kami dapat terjahnya pasa masa akan datang.

Comments

Leave a Reply
  1. 1) Asam Pedas Nora, No.2 , Medan Selera Semabok, lebuh AMJ.
    – ada lengkuas.

    2) Asam Pedas KakSu, Duyung.
    1/2 km dr traffic lights Semabok-Duyung hala ke Bkt Katil.

    3) Restoran Osamin, Telok Mas.

    * saya cuma kongsi alternatif lain. Tiada apa2 kepentingan.

    • asam pedas melaka rank2 hjh mona di kl sila pergi ke kg baru, masuk dkt pintu gerbang, terus spi hujung jln , jpa selekoh dan msuk kanan, slow a bit, kedai mkn kakak ni sebelah kiri , dlm kawasan rumah je dia meniaga. dia ada letak signboard asm pedas melaka kt situ. buka dr 12 tghari -3pm sllu dh hbs dh. Serious sedap.

  2. 1.asam pedas junior di banda hilir
    2.asam.pedas rashid di bachang
    3.asam pedas lot 35 di banda hilir

    tp paling sedap dah tentu asam pedas pn noraini di masjid tanah…iaitu asam pedas mak saya la…

  3. Asam pedas #2 tu nama kedai tu Dahlia Ria Corner mmg sedap gila la , yg #1 tu kedai adik die , kedai Dahlia Ria corner kat pasar borong ngan Asam pedas claypot kota laksamana tu mmg sedap . Dieorg mmg family asam pedas paling top kat melaka la . Dahlia ria corner abg sulung . Yang asam pedas claypot adik no 2 die . Mmg sedap gila la . Kalau dtg melaka singgah Dahlia Ria Corner Kat pasar borong batu berendam yg dia tunjuk kat #2 tu .

  4. try Asam Pedas Ani Ayer Keroh berdekatan Mdin Mall Melaka.
    recommended asam pedas jenahak…….terbaik gang…!!!!!!

  5. asam pedas selera kampung mahal giler…cekik darah..dah la tk berapa sedap..1st and last..asam pedas bukit cina terbaik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

Pendapat Anda?

Restoran Selera Nogori Seremban 2

7 Tempat Makan BEST Di Seremban

asam pedas johor

Beza Asam Pedas Melaka Dan Johor